Facebook Adverteren Marketing Strategieën Voor eCommerce Webshops!

facebook-adverteren

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je prospectlijst te vergroten. Volgens een studie was Facebook in maart 2013 de derde meest bezochte site in Nederland! Stel je je deze potentiële bron van toekomstige klanten voor? Hoewel de meeste bedrijven een Facebook-pagina hebben, gebruiken weinigen deze op de juiste manier. Facebook biedt ongelooflijke marketingtools en toch dienen de meeste bedrijfspagina’s alleen als een presentatie van de nieuwste artikelen in de blog van het bedrijf. Vergeet niet dat Facebook een sociaal netwerk is. Als je het gebruikt als een RSS-feed, straf je jezelf voor je Edgerank (het algoritme dat Facebook gebruikt om te bepalen of er een status in de nieuwsfeed verschijnt). Je hebt waarschijnlijk hier en daar gelezen dat je op sociale media zichtbaar moet zijn, dat het belangrijk is weet je al, maar is er wel uitgelegd waarom? In dit artikel leer je meer over Facebook en waarom je daar zeker aan moet werken.

De hoofdpagina van je Facebook bedrijvenpagina

De omslagfoto, profielfoto en de afbeeldingen van de tabbladen zijn de eerste elementen die een bezoeker op je pagina zal zien. Deze elementen zijn daarom van het grootste belang. Bovendien moet je weten dat wanneer een bezoeker je Facebook-pagina leuk vindt, je omslagfoto en de profielfoto verschijnen in de nieuwsfeed van zijn vrienden. Kies op de cover een afbeelding die je merk vertegenwoordigt; je kunt het logo en het adres van je website plaatsen, of zelfs een promotie, enz. Er is altijd een belangrijke regel: voeg niet meer dan 20% tekst in. Als je voor je profielfoto een afbeelding met tekst kiest, onthoud dan dat deze ook in het klein wordt weergegeven naast elk van je statussen, opmerkingen en antwoorden. Let dus op de leesbaarheid van de tekst in klein formaat. Probeer ook dezelfde kleurcode in de tab afbeeldingen te volgen, dit zal de algehele indruk van uw bezoekers verbeteren.

De beschrijving van je Facebook pagina

Plaats een link naar je blog of product in de beschrijving. Met de beschrijving onder de profielfoto, links van de tabbladen, kunt je je bedrijf in 3 regels presenteren. Het is ook mogelijk om een link naar je website / winkel / product / bestemmingspagina toe te voegen. Verwaarloos deze locatie niet, een eenvoudige kleine link kan je meer bezoekers opleveren.

Optimaliseer tabbladen met e-mailadres vastleg pagina’s.

Dit is één van de geheimen van het gebruik van je Facebook-pagina: tabbladen toevoegen. Wat is een tabblad? Heel eenvoudig: het is de locatie onder de omslagafbeelding met 4 rechthoeken, waarbij elke rechthoek een tab is. De tabbladen zijn subpagina’s, gemaakt met toepassingen en kunnen volledig worden aangepast. Het is mogelijk om er 12 in totaal te hebben, maar er worden er slechts 4 weergegeven zonder dat de gebruiker hoeft te klikken om de weergave te vergroten. Bovendien is het eerste tabblad altijd ‘Foto’s’. Dankzij deze tabbladen heb je de mogelijkheid om echt alle informatie op deze sub pagina’s toe te voegen: een wedstrijd, een registratieformulier voor je nieuwsbrief, een contactpagina, een enquête, een registratie voor een webinar, een online shop, etc. Je kunt vervolgens de link van het tabblad in je Facebook-status delen of bijvoorbeeld een advertentie maken. Het voordeel is dat je op deze manier de gebruikers op Facebook kan houden. Dat geeft ze een gevoel van extra veiligheid en verhoogt zo je aantal bezoekers.

Adverteren via een tabblad

Nadat je een tabblad met een registratieformulier hebt gemaakt, kunt je het beste een Facebook-advertentie maken die rechtstreeks naar de tabblad pagina wordt verzonden. Facebook-advertenties bieden veel targeting criteria en stellen je in staat om gemakkelijk nieuwe leads voor je bedrijf te genereren, tegen lagere kosten in vergelijking met Google Adsense (voorlopig). Naast de klassieke opties Geslacht, leeftijd, stad, land, enz., is het ook mogelijk om de fans van een andere pagina of de passies van de bezoekers (fotografie, luxe, voetbal, etc.) te targeten. De targeting op het type mobiele telefoon van de bezoeker is ook een mogelijkheid: bijvoorbeeld je start een app voor iPhone. In dit geval wil je alleen de iOS-gebruikers targeten. Als je nog geen advertenties op Facebook hebt gedaan, is het nu tijd om te beginnen!

Vergrendel een status of een aanbod

Door rechtsboven op de status van een pagina te klikken, kun je deze bovenaan de pagina vergrendelen. Slechts één status kan maximaal 7 dagen worden vergrendeld. Dit is erg belangrijk omdat sinds het herontwerp van Pages op de mobiele Facebook-applicatie deze status bovenaan vergrendeld wordt op je mobiele pagina (bijna bovenaan, terwijl de ontgrendelde statussen onderaan de pagina verschijnen). Omdat 60% van de gebruikers via hun mobiele telefoon naar Facebook gaat, is het belangrijk om alle mogelijkheden te optimaliseren! Als je een ‘Aanbieding’ advertentie hebt gemaakt, kun je overwegen de aanbieding te vergrendelen voor nog meer zichtbaarheid.

Aanbiedingen

Facebook-advertentietype ‘Aanbieding’ is een belangrijk wapen om nieuwe prospects of klanten te genereren. De aanbiedingen hebben een enorm voordeel: ze zijn 48 keer viraler dan een klassieke status. Er zijn drie soorten aanbiedingen: alleen in de winkel, alleen online of in de winkel en online. Simpel gezegd, je aanbieding kan een kortingsbon zijn om in de winkel te gebruiken, een aankoopbon voor een site, of zelfs de mogelijkheid om je op een pagina te registreren voor een mini-training. Wanneer een Facebook-gebruiker een biedingsverzoek doet, ontvangt hij een e-mail waarin wordt uitgelegd hoe hij de aanbieding kan krijgen.

Maak een gepersonaliseerde doelgroep om je advertenties te targeten

In zijn geavanceerde advertentiebeheer tool, de Power Editor, biedt Facebook twee zeer handige tools:

  • Een gepersonaliseerde doelgroep voor je advertenties maken op basis van je huidige lijst met prospects. Je upload je lijst en Facebook zoekt naar alle gebruikers van wie het emailadres op Facebook staat; hij creëert vervolgens een gepersonaliseerd publiek. Vervolgens kun je je advertenties richten op je huidige prospects.
  • Het creëren van vergelijkbare doelgroepen. Na het maken van je aangepaste doelgroep, kun je met slechts een paar klikken een vergelijkbare doelgroep te maken. Facebook zal zoeken naar alle profielen die op je huidige lijst staan en je een nieuwe lijst aanbieden om potentiële klanten te targeten.

Facebook Marketing Uitbesteden?

Wil jij de online marketing mogelijkheden die Facebook bedrijven biedt benutten maar heb je niet de kennis of tijd om dit zelf te doen? Besteed het dan effectief uit aan de specialisten van Facebook Adverteren. Wij nemen graag al jouw Facebook marketing activiteiten uit handen zodat je je kunt focussen op de zaken waar je zelf specialist in bent. Via onze contactpagina kunt u gratis een offerte opvragen!